maandag 20 oktober 2008

Hyves FW messages

Hey mensen,

Hyves heeft tegenwoordig een IM systeem waarover vele mensen doorstuurberichten versturen, de zogenaamde FW messages. Op de email een bekend verschijnsel onder collega's en ook binnen andere omgevingen komt het voor (Kennisen, familie, etc). Op de email is het mogelijk om al deze email te vermijden door deze weg te filteren met de tools die daarvoor beschikbaar zijn in onder andere online mail diensten (Gmail, LiveMail, etc) en offline clients (Outlook, Firebird, etc). 

Een nieuwe manier van communiceren is het IM'en van personen binnen een sociaal netwerk. Deze sociale netwerken bieden een korte communicatielijn aan tussen de verschillende mensen die je kent. Dit kan erg handig zijn als het gaat om het versturen van uitnodigingen, het maken van afspraken, etc. Helaas zijn ook de negatieve gevolgen die bij email bekend waren ook hier optreden. Denk aan ongevraagde reclameuitingen en doorstuurberichten van andere gebruikers. Denk hierbij aan grappige verhalen, persoonlijkheidstesten en zoekgeraakte personen. Deze berichten kunnen worden herkend aan de "FW:" vooraan een bericht, staand voor ForWarding.

Binnen de IM instellingen is het mogelijk om via de email up-to-date te worden gehouden van nieuwe meldingen. Hierbij is er reeds een onderscheid in de verschillende meldingen. Helaas is niet mogelijk om hier een custom filter op te zetten, waarbij alle normale berichten wel door worden gelaten en de FW berichten niet. Nou kwam ik op hyves reeds de hyve tegen met mensen die aan deze berichten een hekel hebben en ook deze filter missen, de hyve is te vinden op de volgende link.

Heb nog geen idee of het op andere IM systemen mogelijk is om berichten te sturen. Wel wordt bijvoorbeeld binnen games erg makkelijk melding gemaakt van misbruik van het IM systeem. Binnen hyves zal dat niet werken aangezien een unieke melding of enkele meldingen van misbruik op een bericht een lage impact heeft op de totale community. Wel waarschijnlijk op de recourses van het syteem binnen hyves. Maar dat heeft hyves nog niet vaak tot optimalisatie gedreven. Meerder meldingen van gebruikers op de daarvoor bestemde hyve m.b.t. niet optimaal werkende onderdelen worden genegeerd. 

Hopelijk zal hyves binnenkort komen met mogelijkheden dit probleem te verhelpen.

Mzzls.

Geen opmerkingen: