donderdag 20 augustus 2009

Nieuwe dingen bedenken

Hallo mensen,

Nou kwam ik vandaag voor het eerst op de website nieuweproductenbedenken.nl uit. Daar zijn van allerlei dingen te leren over innovatieve ideën overal in nederland. Alleen zijn ze vergeten na te denken over hoe een boek in de markt te zetten. Hiervoor zijn volgens de website zowiezo al 2 clicks nodig om bij het bestelformulier te komen. Vervolgens moet je ook nog een formulier doorwerken met 24 invoervelden, dan zijn we overgens nog niet bij de betaling... Die komt als factuur in een mail;

"Je kunt Nieuwe Producten Bedenken hier bestellen. Het boek kost € 37,95 (inclusief BTW en € 5,00 verzendkosten). Na het invullen en verzenden van het formulier wordt het boek binnen twee werkdagen opgestuurd. De factuur ontvang je als bijlage bij de bevestigings e-mail."

Snappen jullie em nog? Ik in ieder geval had geen zin hier een boek te bestellen. Gelukkig kon Bol.com mij er ook aan helpen. Hier kon echter ook kiezen voor een tweede druk (wat is het verschil, staat iig niet op de website). Welk boek bestel je dus op de website?

Ach ja, een innovatiewebsite zou ook moeten werken aan artikelen en informatie over innovatie en niet overgaan tot het verkopen van boeken, daar zijn de bollen.com toch veel beter in? Maakdaarnaartoe gewoon een linkje aan. Hier hebben de meeste boekenlezers alles al volledig geautomatiseerd (adresgegevens, betaalmethode, etc). Waarom daarvan geen gebruik te maken?

Cheerz,

2 opmerkingen:

Gijs zei

Beste JasperWillem,

Je hebt helemaal gelijk; Je maakt mij pijnlijk duidelijk dat ik geen verstand heb van communicatie. Ik moet er echt wat aan doen. Het verschil tussen de eerste en tweede druk vind je in deze blog (die natuurlijk niet makkelijk vindbaar is :-). http://www.nieuweproductenbedenken.nl/default.asp?pid=1&sid=2&blid=1754&cid=

Hopelijk voldoet het boek wel aan jouw verwachtingen.

groet

Gijs van Wulfen
initiatiefnemer nieuweproductenbedenken.nl

Jasperwillem zei

Hallo Gijs,

Bedankt voor je reactie, mooi dat je de media wel in de gaten houd. Heb het boek besteld, hoop er veel van te leren.

Cheerz,

Jasper